Deti začali oslavovať svoj deň kolobežkovaním na dopravnom ihrisku

01.06.2012 Bratislava

Bratislava 1. júna (TASR) – Ako sa správať v bežnej premávke na svetelných križovatkách, to si dnes skúšajú bratislavské deti zo staromestských škôl na mobilnom dopravnom ihrisku v centre hlavného mesta. Príslušníci Mestskej polície im ho postavili pred Starou tržnicou, kde na desiatich kolobežkách absolvujú improvizovanú trasu so zastaveniami a správnym pohybom cez svietiace semafory.

"Po dvadsiatich minútach sa tu striedajú školské skupiny. Pri ich organizovaní, aj so sprievodnými aktivitami do 13. hodiny, nám pomáha mestský parlament mladých," povedal pre TASR hovorca Mestskej polície Peter Pleva.

Týmto výchovným podujatím sa začali oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD), ktoré v Bratislave potrvajú do nedele (3.6.). Lezenie po stene, stavanie hradov z piesku so skautmi, slalom na ručnom bicykli a rôzne iné súťaže môžu školáci dnes absolvovať na novootvorenej Magio pláži na tradičnom mieste petržalskej strany Dunaja.

Nielen školáci, ale aj mladší chlapci a dievčatá s rodičmi si môžu počas víkendu vybrať z ďalšej pestrej ponuky. V sobotu (11.-18. h.) oslavy pokračujú v ZOO, kde ich zabaví Majster N. Tam si môžu zasúťažiť, vyhrať ceny v tombole, zúčastniť sa krstu žirafy Salome a od členov volejbalového tímu Volley Team Bratislava môžu získať autogramy. Na Bratislavskom hrade od 14. hodiny spoznajú extrémne športy ako skate, inline – roller skates alebo bmx – dirt bike. O kultúrny program sa postarajú mladí speváci Thomas Puskailer a Kristína, ale i deti zo základných umeleckých škôl. Svoju žonglérsku šikovnosť potvrdí Slíž a MDD na hrade ukončí detská diskotéka.

Sobotňajší program na Hlavnom námestí ležaním v tráve a na Tuli vakoch od 16. h bude v znamení dialógu. Mestský parlament mladých organizuje dialóg v spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou.

Pohybuchtiví si prídu na svoje pri športových súťažiach a hrách, ktoré pripravil magistrát na Partizánskej lúke od 10. do 16. hodiny.

V nedeľu bude dominovať kultúra v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava na veselom podujatí Deň detí s tromi prasiatkami. Okrem divadelného predstavenia Tri prasiatka (15. h) bude o hodinu skôr fotosalón, na ktorom sa deti môžu stať postavičkami z hry a s prasiatkami sa aj odfotiť. Po predstavení je pripravená detská diskotéka, kde nebude chýbať cukrová vata.
 

Vyberte región